IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:20 | 13 март 2023
Обновен: 18:54 | 22 април 2024

Спипаха двойка дилъри във Варна

В дома им намерили голямо количество дрога и пари

По материала работи: Слав Велев
Спипаха двойка дилъри във Варна

Преди дни, в хода на проведена специализирана полицейска операция от служители на Трето РУ, са задържани 42-годишна жена и 41-годишен мъж, известни на органите на реда. След извършени процесуално-следствени действия в жилище в гр. Варна, обитавано от задържаните лица, са намерени и иззети един брой електронна везна със следи от наркотични вещества, сумата от 1800 лв., 22 броя специфично сгънати пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество – метамфетамин, един брой пластмасова кутийка, съдържаща 7 броя полиетиленови пликчета със суха тревиста маса – марихуана.

Нарушителите са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата.

По искания на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи мерки за неотклонение „задържане под стража“ за мъж на 41 г. и жена на 42 г. от Варна. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без разрешително с цел разпространение, съобщават от пресслужбата на ОП-Варна.

П.М. и Ж.И. са задържани при специализирана операция, реализирана под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. В дома на обвиняемите, които съжителствали на семейни начала, били намерени и иззети метамфетамин, марихуана, везни и пари.

Двамата са задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес те ще търпят най-тежката такава – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Коментари

Новини Варна