IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
13:45 | 13 март 2023
Обновен: 16:13 | 18 април 2024

100 лв. глоба за провадиец, плюл и псувал по хората по ларгото във Варна

38-годишният мъж нападал минувачи пред църквата „Св. Николай Чудотворец“

По материала работи: Слав Велев
100 лв. глоба за провадиец, плюл и псувал по хората по ларгото във Варна

100 лева глоба определи Районен съд – Варна за случай на дребно хулиганство, извършено от мъж на средна възраст от Провадия. Проявата е регистрирана на 10 март тази година. На тази дата, на публично място – пред църквата „Св. Николай Чудотворец“ в централната част на Варна, 38-годишен мъж от Провадия започнал да се държи оскърбително, употребявал псувни, обидни и нецензурни  думи, като опитал да наплюе двама минувачи. Случилото се предизвикало възмущението на присъстващи очевидци, които сигнализирали полицията.

Непристойната проявата е извършена на публично място, но не представлява престъпление, а нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба или задържане в поделенията на МВР.

Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред Окръжния съд е насрочено за 14 март от 13 часа.

Коментари

Морски рак ( преди 1 година )
От провадиец какво друго може да очакваш. :) Добре че не е от Аврен. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна