IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:00 | 17 март 2023
Обновен: 04:04 | 29 април 2024

Подаряват 15 000 дръвчета във Варна

Фиданките са плодни, медоносни и горски сортове

По материала работи: Слав Велев
Подаряват 15 000 дръвчета във Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона ще раздаде инициативата Гората.бг. Фиданките ще се раздават директно на всеки желаещ. Броят дръвчета, който всеки ще може да получи е колкото може да засади.

"Ще подаряваме плодни - дюли, кайсия (зарзала), орехи, череши (махалебка, дива), както медоносни ясен, явор, липа, дъб цер, туи, красиви и ароматни текоми, люляци, златен дъжд, акация и др.", съобщават организаторите.

Всеки желаещ да си вземе дръвче може да отиде в неделя, 19.03.2023 г от 9:30 ч. на паркинга на магазин "Метро", Варна, ул. „Атанас Москов“ 2".Повечето дръвчета са 40-140 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Дюлите, кайсиите (зарзали), орехите са директно плододаващи, черешите НЕ са облагородени (подложки са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2.35 милиона) и ще направим Варна и областта по-зелени, красиви и чисти. Ще Ви дадем подробна информация за видовете, заедно с инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъдат качени и тук в събитието. Моля, носете си използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата, съобщават от Гората.бг

Още информация може да откриете в събитието тук

Коментари

Новини Варна