IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:30 | 24 март 2023
Обновен: 02:15 | 28 април 2024

Кметът инспектира ремонтните дейности в „Кайсиева градина“

В момента се извършва благоустрояване на междублоковите пространства

По материала работи: Слав Велев
Кметът инспектира ремонтните дейности в „Кайсиева градина“

Оглед на обекта направиха днес кметът на Варна Иван Портних и Николай Костадинов, кмет на район „Вл. Варненчик“/Снимка: Община Варна

Продължава вторият етап от ремонта на „Кайсиева градина“ - в района между бул. „Трети март“, ул. „Асен Разцветников“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев“. Оглед на обекта направиха днес кметът на Варна Иван Портних и Николай Костадинов, кмет на район „Вл. Варненчик“.

В момента се извършва благоустрояване на междублоковите пространства, което включва поставяне на нови тротоарни настилки, изграждане на вътрешноквартална алейна мрежа и на нови паркоместа. В проекта е предвидено още обособяване на зони за отдих, озеленяване, изграждане на детски, спортни и фитнес площадки, поставяне на енергоспестяващо осветление. 

С реализирането на проекта ще се облагороди целият квартал „Кайсиева градина“. Южната част бе ремонтирана през 2020 година, след като с постановление на Министерския съвет правителството на ГЕРБ осигури 8 млн. лв. за благоустрояването на района. В момента северната част на района се обновява със средства на общината.

Коментари

Новини Варна