IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
10:00 | 10 април 2023
Обновен: 22:36 | 27 април 2024

Пръскат срещу кърлежи парковете в "Младост" и "Възраждане"

През миналата седмица бе дадено начало на пролетната дезакаризация на терените площи с обществено значение на територията на Варна

По материала работи: Слав Велев
Пръскат срещу кърлежи парковете в "Младост" и "Възраждане"

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Днес по план трябва да започне обработката против кърлежи на тревните площи в парковете в кварталите "Младост" и "Възраждане" във Варна.

През миналата седмица бе дадено начало на пролетната дезакаризация на терените площи с обществено значение на територията на община Варна. По план до момента трябва да са обработени морската градина, зоопарка и парка в кв. "Аспарухово". При подходящи метеоусловия утре е ред на парка в кв. "Владиславово".

Дворове на детските заведения ще се обработват от 08 до 30 април, а тези на учебните заведения от 18 до 28 април.

В парковете обработките ще се извършват в късните вечерни или ранните утринни часове, при подходящи климатични условия и пораснала растителност, съобщиха от ОП „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“.

Дворовете на детските заведения ще се третират след предварително уведомяване. По възможност, това ще става по време на пролетната ваканция на учениците, като екипите ще информират директора или друго отговорно лице преди началото на предстоящото третиране.

Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели, съобщава Антоанета Тончева, управител на общинското предприятие.

Коментари

Новини Варна