IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
16:45 | 10 април 2023
Обновен: 20:22 | 25 април 2024

Условна за варненец, откраднал мотор във "Владиславово"

Полицаите спипали 26-годишният мъж докато ремонтира чуждата "Хонда"

По материала работи: Слав Велев
Условна за варненец, откраднал мотор във "Владиславово"

Снимката е илюстративна

26-годишен бе осъден от Районен съд – Варна за извършена кражба на мотоциклет.

Кражбата е извършена през нощта на 27-ми срещу 28 април миналата година. Докато бил на гости в квартал „Владиславово“, подсъдимият отишъл до магазин да си купи цигари и забелязал под една тераса на блок мотоциклет „Хонда“, завързан с верига и катинар. Той взел от дома на своя познат отвертка и вече след полунощ, когато тръгнал да се прибира с помощта на отвертката разбил катинара, а с носено в себе си техническо средство - ключ от закопчалка за велосипед, успял да отключи таблото и да запали мотора. 

След като се прибрал подсъдимият свалил пластмасовите кори на чуждия мотоциклет, карал го няколко дни, като междувременно го пребоядисал, подменил седалката и ауспуха. По подаден сигнал за кражбата от пострадалия собственик, полицейски служители около седмица по-късно задържали извършителя, в момент докато отново ремонтирал чуждия мотор. Инкриминираното имущество е  оценено на обща стойност за около  1000 лева.

Районен съд - Варна  групира наложеното наказание за конкретната кражба с наложени на 26-годишния подсъдим наказания по влезли в сила предходни съдебни актове, като определи той  да изтърпи най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
rate down comment 1 rate up comment 0
Man40 ( преди 1 година )
Стига сте отлагали присъди с изпитателни срокове! В пандиза и толкова! Да бачка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Морски рак ( преди 1 година )
Счупи му ръцете за да знае друг път.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна