IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:20 | 13 април 2023
Обновен: 17:36 | 30 април 2024

Варна почернява от полиция за празниците

Слагат КПП-та на входно-изходните артерии на града

По материала работи: Слав Велев
Варна почернява от полиция за празниците

Снимката е илюстративна: АРХИВ

За празничните дни ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък - 13 и 14 април, екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно-изходните артерии на Варна, информират от полицията в морския град.

За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на движението в дните с най-висока интензивност на трафика, са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав. Спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. 

В областта се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

В празничната нощ, навръх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения. Предвид плануваните пътувания на  жителите на Варна и областта, служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове. 

Коментари

Новини Варна