IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:00 | 18 април 2023
Обновен: 14:51 | 28 април 2024

Обжалват избора на управител на ВиК-Варна

Жалбоподателят е участвал в обявения конкурс за избор на нов шеф

По материала работи: Слав Велев
Обжалват избора на управител на ВиК-Варна

В Административен съд – Варна постъпи жалба от Михаил М. срещу Решението на Изпълнителния директор на „Български  В и К  холдинг“ ЕАД за избор на управител на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, в което е посочен като класиран на първо място в конкурса Веселин Р. 

Жалбоподателят е участвал в обявения конкурс за избор на управител на „В и К – Варна“, представил е 3-годишна концепция за развитие на предприятието и е участвал в интервюто за работа. В жалбата се сочи, че в публикуваното съобщение за резултатите от конкурса, освен името на спечелилия го кандидат, не са посочени нито резултатите от оценяването на кандидатите, нито мотивите за направения избор. Жалбоподателят оспорва също така и броя на членовете на журито, липсата на обявени критерии за подбор при номиниране на кандидатите, методиката на тяхното оценяване. Според Михаил М. Решението е незаконосъобразно, защото „конкурсът е проведен при съществени нарушения на Закона за публичните предприятия и Правилника за неговото прилагане“ и иска от съда да бъде отменено.

Първото заседание по адм дело №169/2023 г. ще се проведе на 21 април 2023 г. от 14.15 ч.

Коментари

Новини Варна