IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:00 | 18 април 2023
Обновен: 23:08 | 25 април 2024

Изграждат площадка за деца с увреждания в "Аспарухово"

В същия район ще бъде изграден и стрийт фитнес за хора в неравностойно положение

По материала работи: Слав Велев
Изграждат площадка за деца с увреждания в "Аспарухово"

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Комбинирана детска площадка, която да може да се използва и от деца с увреждания, ще бъде изградена в район „Аспарухово“. Реализирането на къта за игра е част от проект за облагородяване на междублоковото пространство между ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, бул. „Мара Тасева“, ул. „Средец“ и „Стара Загора“. В момента Община Варна търси изпълнител за всички планирани дейности чрез обявена обществена поръчка на стойност на над 8 млн. лева без ДДС. Средствата ще отидат за облагородяване на още четири междублокови пространства в града.

Kомбиниранатa детска площадка за деца до 12 години с увреждания ще бъде в пространството под блок 38. Ще се оформят зони за игра с висока игрова стойност – люлеене, пързаляне, катерене, пазене на равновесие, сюжетни игри, събиране по групи, общуване – колективни игри. Всички съоръжения ще съответстват за ползване от деца с увреждания (комбинираното съоръжение да има един сектор за деца с увреждания).

Общата игрална площ, на която ще се разположи комбинираната площадка, е 169 квадрата.

В същия район ще бъде изградена и площадка за хора с увреждания – стрийт фитнес.

Коментари

Новини Варна