IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:45 | 21 април 2023
Обновен: 07:53 | 29 април 2024

Пробация за млад мъж, счупил стъклото на спирка във Варна

26-годишният варненец е платил 150 лв. щети на общината

По материала работи: Слав Велев
Пробация за млад мъж, счупил стъклото на спирка във Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 26-годишен, унищожил противозаконно стъкло на автобусна спирка.

26-годишен мъж се призна за виновен по обвинение в противозаконно унищожаване на чужда движима вещ – стъкло на автобусна спирка "Акациите", собственост на Община Варна. Деянието е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от НК. 

Престъплението е извършено от подсъдимия на 29 октомври миналата година. Счупеното стъкло на спирката е на стойност около 150 лева. Причинените от деянието имуществени вреди към момента са възстановени.

По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, на 26-годишния подсъдим бе наложено наказание от 16 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 16 месеца. Разноските по делото също се възлагат в негова тежест.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

makirena ( преди 11 месеца )
Много моля съдебния състав начело с вещото лице оценило щетата да купят стъклото, голямо и дебело колкото трябва при това закалено и да го монтират. Аз лично ще им дам 150 лв. ако успеят да влезат в цената.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна