IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:51 | 25 април 2023
Обновен: 05:19 | 24 април 2024

Осъдиха варненски тийн, ограбил мъж на „Моста на влюбените“

16-годишният варненец се споразумя за „пробация“

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха варненски тийн, ограбил мъж на „Моста на влюбените“

Районен съд – Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с което на 16-годишен бе наложено наказание „пробация“ за извършен от него, като непълнолетен,  грабеж в парка над минувач. Самото посегателство е осъществено през нощта на 29 август миналата година в района на т.нар. „Мост на влюбените“ в Морската градина на Варна. Тогава непълнолетният, като употребил сила и приложил задушаваща хватка, извършил грабеж на мъжки кожен портфейл с парична сума и на електронна цигара.  Общата стойност на отнетото чуждо имущество е за близо 150  лева. 

16-годишният младеж е неосъждан, но не учи и се води на отчет в Детска педагогическа стая за извършени кражби. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. За извършеният от него грабеж му бе наложено наказание от 6 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 6 месеца. Разноските по делото за близо 400 лева също са в негова тежест. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Аз ( преди 1 година )
"Тийн"??????? Списващите ТУК грамотни ли са? Защото интересни НЕ са!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна