IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
17:00 | 29 април 2023
Обновен: 04:57 | 25 април 2024

Северозападният вятър разваля прекрасната неделя във Варна

Времето се затопля, градусите скачат над 20° през седмицата

По материала работи: Слав Велев
Северозападният вятър разваля прекрасната неделя във Варна

Рибари пробват слуката си на Морска гара - Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Очертава се прекрасно време във Варна и по морето във втория ден от серията почивни дни по повод 1 май тази година. Въпреки това ще продължи да ни тормози северозападният вятър, който духа в морската столица от няколко дни.

През нощта ще има разкъсана, висока и средна облачност, на места намаляваща до ясно. Във вътрешността ще е тихо, по крайбрежието със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°. 

Утре ще има променлива облачност, по-късно следобед ще се развива купеста облачност, възможни са изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, променлив по посока. Максималните температури едва забележимо ще се повишат и ще са между 15° и 20°.

За Варна минимална температура 7°, максимална около 17°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 10° до 13°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.
Утре сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд ще започне да се развива купеста, главно над Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 19°.

В планините още преди обяд ще започне да се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2200 метра - от сняг, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

В понеделник ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 18° и 23°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югоизток. Температурите слабо ще се повишат.
 

Коментари

Новини Варна