IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:20 | 3 май 2023
Обновен: 23:33 | 28 април 2024

Драма в родния футзал! Левски обвини Варна Сити в провокации

Стигнало се до физическа саморазправа по време на третия полуфинален двубой в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Драма в родния футзал! Левски обвини Варна Сити в провокации

Снимка: Спортал

Драматични събития са се разиграли в третия полуфинален двубой между отборите на Левски Футзал и Варна Сити Футзал, провел се в морската ни столица. Според “сините” на резервната скамейка на варненци са присъствали бившият член на управителния съвет на клуба Свилен Дачев и Ангел Мончев, който е част от ръководството на клуба, като двамата са провокирали и са довели до ескалация на напрежението, което по-късно е прераснало във физическа саморазправа. Поради тази причина двубоят е бил прекратен, като “сините” допълват, че Мончев е получил червен картон в предишния двубой и не е трябвало въобще да присъства на тази среща, предаде Спортал.

С пост в официалната си страница Левски Футзал описва случилото се, а под публикацията Варна Сити отрича написаното, определяйки го като “неистини”. Със случая са вече запознати президентът на БФС Борислав Михайлов и Апелативната комисия към футболния ни съюз.

Ето какво пишат Левски Футзал:

“Решителната среща от полуфиналната серия между отборите на Левски и Варна Сити бе прекратена! Причината е присъствието на и около резервната скамейка на бившия член на управителния съвет на Варна Сити Свилен Дачев и Ангел Мончев, който е част от ръководството на варненския клуб. Провокациите на гореспоменатите лица доведоха до ескалация на напрежението, което по- късно прерастна във физическа саморазправа. Уточняваме, че Ангел Мончев бе отстранен с директен червен картон в предишния двубой между двата отбора и трябваше да изтърпи своето наказание в днешния двубой.

Футзал Клуб Левски остро осъжда действията на въпросните лица и само бързата намеса на представители на двата отбора както и пристигането на служители на реда предотвратиха по- сериозни инциденти.

Здравето и сигурността на нашите състезателите е наш основен дълг и настояваме ръководните фактори в БФС да предприемат навременни действия и да се вземат адекватни мерки, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще”.

"Не е достойно и не върви на отбор като Левски да се оправдава за загубата си и да пише неистини", пък гласи коментарът от страна на Варна Сити.

Коментари

Новини Варна