IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:16 | 3 май 2023
Обновен: 18:28 | 4 май 2024

50-годишният варненец, който стреля по полицаи, остава в ареста

В дома на задържания е намерена марихуана

По материала работи: Слав Велев
50-годишният варненец, който стреля по полицаи, остава в ареста

Терасата на къщата от която е стреляно по полицаите във Варна/Кадър: БНТ

Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 50-годишен мъж, извършил хулигански действия, съпроводени със съпротива на органи на МВР. На Г.Т.  са повдигнати обвинения за престъпления по член 325, ал.2, във връзка с ал.1 и по член 354а, ал. 3, т.5 от НК. При задържането му в дома му са намерени и високорискови наркотични вещества – марихуана.  

Деянието е извършено в следобедните часове на 1 май 2023 година в град Варна. Полицейски екип се отзовал на сигнал за влошени съседки отношения и възникнал конфликт. Една от страните – обвиняемият Г.Т., отказал да се съобрази с разпорежданията на служителите на реда и стрелял по тях с въздушна пушка. При опит да бъде задържан същият оказал яростна съпротива и успял да нанесе и удари на полицаите преди да бъде обезвреден. Мъжът опитал с всякакви сили и средства да възпрепятства изпълнението на служебните ангажименти на служителите на ОД МВР – Варна. Има данни за това, че успял да нанесе средна телесна повреда на един от тях, очакват се резултатите от назначената експертиза.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, а именно „задържане под стража“. Предстои искането бъде внесено за разглеждане в съда.

 

Коментари

Новини Варна