IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:40 | 3 май 2023
Обновен: 20:49 | 3 май 2024

Зам.-посланикът САЩ откри обновената ДГ "Детски свят" във Варна (СНИМКИ)

Ремонтът бе финансиран чрез програмата U.S. European Command за 412 000 лева

По материала работи: Слав Велев
Зам.-посланикът САЩ откри обновената ДГ "Детски свят" във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Обновената детска градина "Детски свят" бе открита вчера от Андриа Брулет-Родригез, заместник-посланик на посолството на САЩ у нас, Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, и директора Ваня Димитрова. Гост на събитието беше Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна.

Ремонтът беше финансиран чрез програмата за хуманитарна помощ на U.S. European Command (EUCOM). Стойността на проекта - общо с реновирането на двора и и на сградата, е около 412 000 лева, и включва ремонт на детските площадки, които сега са подходящи и за деца със специални нужди, на коридора на приземния етаж, на главния вход, нова стая за терапия и рампа за инвалидни колички. 

С помощта на тези ремонти 260 деца и 42 служители вече разполагат със съвременна учебна среда. От 2010 г. насам Посолството е инвестирало повече от 18 милиона лева в над 100 проекта в цялата страна - за обновяване или изграждане на дневни центрове за деца и възрастни с увреждания, домове за подслон, детски градини, училища и читалища, стана ясно още по време на тържеството.

Коментари

Новини Варна