IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:45 | 4 май 2023
Обновен: 08:25 | 1 май 2024

Оставиха в ареста 46-годишна наркодилърка от Варна

Е.Д. е задържана на 2 май 2023 година, след продажба на метамфетамин, на мъж от морския град

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста 46-годишна наркодилърка от Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи „задържане под стража“ за 46-годишната Е.Д. от Варна. Жената е привлечена в качеството й на обвиняема за разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1 от НК.

Е.Д. е задържана на 2 май 2023 година, след като извършила продажба на наркотично вещество – метамфетамин, на мъж от Варна.

Жената е осъждана общо четири пъти. Търпяла е едно наказание за разпространение на наркотични вещества и едно за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества, и разпространение на такива.

Тя беше задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането й пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо нея. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Коментари

Новини Варна