IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:00 | 7 май 2023
Обновен: 17:58 | 2 май 2024

Екопарк Варна посрещна Гергьовден с празнична хоротека (СНИМКИ)

Малки и големи любители, професионалисти и почитатели на българската народна музика извиха кръшни хора

По материала работи: Слав Велев
Екопарк Варна посрещна Гергьовден с празнична хоротека (СНИМКИ)

Снимки: Екопарк Варна

Екопарк Варна отбеляза Гергьовден с празнична хоротека за втора поредна година

Малки и големи любители, професионалисти и почитатели на българската народна музика се хванаха на кръшни хора по поляните на парка. Хоротеката поведоха танцов състав „Дивни танци“. Към тях се присъединиха клуб по народни танци „Настроение“ и „Фолклорно веселие“, които заедно с посетителите в парка допринесоха за доброто настроение, представяйки многообразието и красотата на българския фолклор.

Посетителите имаха възможност да се разходят с автентична писана каручка сред цветните пролетни багри в Екопарка и участваха в гергьовденската томбола.

Поддържайки живи българските традиции и обогатявайки социалната си дейност, Университетски ботанически градини като звено на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, допринасят за представяне и опазване на  растителното царство, разширяване познанията на хората в тази насока и работят по опазване на редки и застрашени растителни видове.

*Всички снимки с деца са направени с разрешение и в присъствие на родителите им.

Коментари

Новини Варна