IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
13:30 | 11 май 2023
Обновен: 23:26 | 25 март 2024

Варненски депутатки си мерят преференциите пред вътрешния министър

Стела Николова пита Дерменджиев за Славена Точева, а Точева чака отговори за гласовете на Николова

По материала работи: Слав Велев
Варненски депутатки си мерят преференциите пред вътрешния министър

Славена Точева (вляво) и Стела Николова/Колаж: Дарик

Рекордьорът по преференции на последните няколко парламентарни вота във Варненска област Славена Точева е отправила питане към вътрешния министър относно броя на преференциите за издигнатата от „Продължаваме промяната” Стела Николова, предаде "Дарик". 

Двете дами са част от 49-то Народно събрание, след като на изборите на 2 април като кандидат от ГЕРБ Точева събра 10 155 преференции, а Николова се изкачи на второ място в листата на „Продължаваме Промяната-Демократична България” с 3 862 гласа. 

Точева пита дали в МВР са постъпвали сигнали за „зависимости и обвързаности на Николова с представители на варненския бизнес”, както и дали има данни за финансирането на индивидуалната й предизборна кампания. 

Точева се позовава на публикации в медиите за съмнения в начините, по които Николова е получила повече преференции дори от водача на варненската листа на ПП-ДБ Даниел Лорер. 

„Съмнителен е също фактът, че в родното си село Царевци госпожа Николова е получила само 3 преференции, а на други места в областта, където би трябвало да е по-малко разпознаваема, заявените предпочитания на гласоподавателите към нея достигат няколко хиляди”, посочва в питането си Точева. 

Стела Николова коментира в социалните мрежи, че очаква с нетърпение отговора на министъра. Тя публикува и акта си за раждане, в който е посочено, че е родена във Варна. 

„Госпожа Славена Точева от Герб - рекордьор с 10150 преференции е задала въпрос на министър Демерджиев, в който цитира медийни публикации и изказва неверни твърдения. Очаквам с нетърпение отговора на министъра, а коментарът ми за този въпрос е, че съм родена във Варна и знам, че сме 2023г . За останалото ще отговори министъра, а аз само ще припомня, че на изборите : 

На 04.04.21г. варненци ме подкрепиха с 4100 преференции. 
На изборите на 11.07.21 г. с 5600 преференции. 
На изборите на 14.11.21г. с 2550 преференции. 
На изборите на 02.10.22г. с 3070 преференции. 
На изборите на 02.04.23г., както е посочила г- жа Точева 3862 преференции. 

Вярвам, че всеки от тези хора, които са предпочели да подкрепят лично мен не се срамуват от това и могат да го заявят и публично”, написа Стела Николова.

Според сайта на парламента отговорът на министъра се очаква на 15 май. 

Коментари

Новини Варна