IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:30 | 12 май 2023
Обновен: 13:34 | 25 април 2024

Порицаха обществено варненски ученик

Спипали го с марихуана в "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Порицаха обществено варненски ученик

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Обществено порицание получи 18-годишен ученик от Варна, държал наркотик.

Случаят е от 26 март миналата година. При проверка вечерта на тази дата в квартал „Аспарухово“ подсъдимият младеж, тогава все още непълнолетен, държал в себе си високорискови наркотични вещества - пакетче с тревиста маса марихуана и марихуана под формата на 6 броя топчета, с различно процентно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол. Общата стойност на държания наркотик е за около 15 лева, като деянието представлява маловажен случай.

Подсъдимият 18-годишният младеж бе признат за виновен в това, че на 26 март 2022 г., като  непълнолетен, но след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества.

Той е с чисто съдебно минало, но има регистрирани криминални прояви. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, Районен съд - Варна му наложи „обществено порицание“. Наказанието следва да бъде изпълнено в кметството по местоживеене.

Разноските по делото за над 400 лева са в тежест на подсъдимия.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна