IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:30 | 15 май 2023
Обновен: 23:53 | 28 април 2024

Жители на варненски квартал вдигат протест заради пропаднал път

Сборният пункт е на кръстовището на ул. "Прилеп" и ул. "Патриарх Максим"

По материала работи: Слав Велев
Жители на варненски квартал вдигат протест заради пропаднал път

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Жителите на варненската местност "Пчелина" ще излязат утре, 16 май, от 8 до 11 часа на протест.

Сборният пункт е на кръстовището на ул. "Прилеп" и ул. "Патриарх Максим", а причината за протеста е пропаднал път вследствие на изпълнението на проект от ВиК-Варна.

Те твърдят, че след започване на строителните дейности са се спукали водоносни тръби и изкопите са се напълнили с питейна вода. Голям участък от ул. „Патриарх Максим” се е подронил, а огради са се срутили. Част от живущите на улицата нямат достъп до имотите си с автомобил вече трети месец. 

Живущите в района настояват изпълнителите на проекта да работят денонощно, за да се наваксат сроковете, както и да се спрат всички ВиК и електрически аварии. 

Въпреки подадените жалби до множество институции в т.ч. ВиК-Варна, Община Варна, РДНСК, Басейнова дирекция, Министерството на околната среда и водите и други все още няма адекватен отговор.

Жителите на "Пчелина" изказват притесненията си, че новото ниво на пътя е по-ниско с около метър и дори и след полагане на тръбата и приключване на ремонта те няма да имат достъп до имотите си с автомобил.

Исканията на протесриращите:

1. Бързо да се спрат всички ВИК и Ел. аварии.

2. Да се работи ако трябва денонощно за да се наваксат сроковете

3. Ясно да се определи кой, как и кога ще възстановят направените повреди по инфраструктурата, асфалтовата настилка и нашите огради и порти.

4. Да се осъществява качествен контрол на изпълнението.

5. Искаме лице за контакт, на което да даваме и получаваме информация относно етапите и проблемите по извършване на ремонтните дейности

6. Община Варна да инициира изпълнение на процедурите по влизане на регулацията на СО Пчелина

7. Да не се затваря цялата улица Прилеп за изкопни дейности до приключване на ремонтните дейности на ул. „Патриарх Максим“.

Коментари

Новини Варна