IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:15 | 16 май 2023
Обновен: 13:54 | 29 април 2024

Посланикът на Дания се срещна с кмета и шефа на полицията във Варна

Дипломатът прояви интерес към възможностите за саниране на многофамилни жилищни сгради

По материала работи: Слав Велев
Посланикът на Дания се срещна с кмета и шефа на полицията във Варна

Кметът Иван Портних се срещна с посланика на Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен/Снимка: Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен. На разговорите присъстваха  Биргит Сара Кондруп-Палмквист - зам.-ръководител и консул, Анелия Райчева - консулски служител в посолството и Константин Дараданов – почетен консул във Варна. По покана на посланика в срещата участва и директорът на ОД на МВР - Варна  старши комисар Атанас Михов. 

Това е второ посещение на Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен в морския град. По време на срещата бяха обсъдени теми за предстоящия летен туристически сезон и сигурността на туристите, икономическата обстановка, бежанската криза. 

Кметът Иван Портних заяви, че въпреки всички предизвикателства, Варна е в пълна готовност да посрещне летния сезон. Той посочи, че в последните две години, политическата нестабилност и икономическата криза са оказали негативно влияние върху бюджетите на общините.

Дипломатът прояви интерес към възможностите за саниране на многофамилни жилищни сгради. Кметът Иван Портних запозна своите гости с финансовата подкрепа, която Община Варна осигури за жилищни кооперации, които имат желание да се включат в Националната програма за саниране, като осигури средства за изготвяне на технически паспорти и енергийна ефективност.

Разисквана бе и темата, свързана с бежанците от Украйна. Кметът обясни, че Община Варна работи активно с гражданите, потърсили подслон във Варна, с местния неправителствен сектор, с УНИЦЕФ и с Върховния комисариат за бежанци. 

Коментари

Новини Варна