IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:20 | 19 май 2023
Обновен: 14:33 | 22 април 2024

"Владиславово" празнува с концерти и шествие

Варненският район отбелязва своя празник на 21 май - Деня на Светите равноапостоли Константин и Елена

По материала работи: Слав Велев
"Владиславово" празнува с концерти и шествие

Район „Владислав Варненчик“ отбелязва своя празник на 21 май - Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена. Организатори на събитията са районното кметство и читалище „П. Р. Славейков 1928”. 

В 10 ч. в местността "Ментешето" ще бъде отслужен водосвет, след което е предвидена празнична програма. От 11.30 ч. в парка пред пощата на откритата сцена започва тържеството „Заедно в ритъма на музиката“. 17.30 ч. е началният час на празничното шествие, което по традиция ще премине по бул. ”Св. Елена” до парка под пощата, където ще звучат изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС. В 18.30 ч. е награждаването на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов”.

В 19.00 ч., отново в парка под пощата, е концертът с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР - Варна, детския танцов ансамбъл „Китка цвете“, вокално студио „Angels voices“, модерен балет „Vitto Dance“ и Бобан Здравкович.

Празнична програма е предвидена и в дните от 20-ти до 24-ти май в парка във Владиславово, където всяка вечер ще има концерти с участието на Цветелина, Хоротека с DJ Joy, Свет Георгиев, Гръцка вечер, Нестинарски танци от “Огнена мистерия”, Васко кръпката и Подуене Блус Бенд. Вход свободен. 

Коментари

Новини Варна