IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:00 | 27 май 2023
Обновен: 09:23 | 27 април 2024

Медици дежурят по плажовете във Варна и курортите от 1 юни

На три места ще бъдат разположени линейки с реанимационен екип

По материала работи: Слав Велев
Медици дежурят по плажовете във Варна и курортите от 1 юни

От 1 юни ще има медицинско обслужване на варненските плажове от 8 до 18 часа. На три места - във Варна и курортите "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена", ще бъдат разположени линейки с реанимационен екип, медицински сестри или фелдшери ще дежурят на постовете. Осигурени са и две допълнителни линейки и екипи, които да реагират при необходимост. Това каза за Радио Варна д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина", която осигурява медицински персонал по плажовете вече 20 години.

Да се спазва флаговата сигнализация и да не се подценява морето, съветва д-р Иванов. Той посочи, че отговорността на медиците по пунктовете е огромна, тъй като освен водни инциденти, често се сблъскват със спешни случаи, породени от сърдечни заболявания, както и алергии. Хората да посещават охраняемите плажове и да не влизат във водата след употреба на алкохол са сред другите му препоръки.

Чуйте повече от разговора на Иван Барбов с д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина" ТУК

Коментари

Новини Варна