IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:15 | 31 май 2023
Обновен: 10:30 | 16 март 2024

Отново оправдаха Антон за умишленото убийство на Гина в Аврен

Двамата ежедневно употребявали алкохол, след което подсъдимият ставал агресивен и започвал да бие приятелката си

По материала работи: Слав Велев
Отново оправдаха Антон за умишленото убийство на Гина в Аврен

Варненският окръжен съд за втори път оправда мъж за умишлено убийство на приятелката му. Срещу 50-годишния Антон Т. бе повдигнатото обвинение, че умишлено е умъртвил 32-годишната Гина в условията на домашно насилие, по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост. Той беше признат за виновен, че умишлено е нанесъл лека телесна повреда на жената, вследствие на която по непредпазливост е причинил смъртта й след близо месец. Наказанието, което Антон ще изтърпи, е 5 години затвор. 

Антон и Гина живеели на семейни начала в къщата на майката на подсъдимия в Аврен, като само жената работела. Двамата ежедневно употребявали алкохол, като след изпиването на големи количества подсъдимият ставал агресивен и започвал да бие приятелката си. В случаите, когато насилието било особено жестоко, тя търсела защита в дома на родителите си. Всеки път обаче Антон успявал да убеди Гина да се върне при него. 

На 13 юни 2020г. по обяд подсъдимият отишъл до хранителен магазин в селото, където започнал да консумира алкохол. Около 20,30 ч. към компанията се присъединила и Гина. Час по-късно двамата тръгнали да се прибират. През целия път Антон нанасял удари по тялото и главата на жената, като това продължило и след прибирането им в къщата. 

Побоят спрял, след като в яда си мъжът счупил с юмрук стъкло в дома и нарязал ръката си. Пострадалата събрала остатъците от счупеното, превързала ръката на Антон и двамата легнали да спят. 

В следващите три дни Гина лежала, дишала трудно и била неконтактна. Антон не повикал лекар, нито се погрижил за нея. Тревожел се единствено за наранена си ръка и намерил транспорт, за да отиде до спешния център на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. 

След като няколко дни познати на жената не я били виждали, решили да отидат до къщата, в която живеела. Притеснени от състоянието й помолили Антон да извика екип на „Спешна помощ“, но той отказал. Жената била приета в болница в кома, като така и не дошла в съзнание и на 11 юли починала.
Съдът уважи предявените граждански искове. Антон е осъден да плати на сина на загинала жена сумата от 150 000 лева, по 80 000 лева на всеки един от родителите й, както и по 40 000 лева на двама нейни роднини. 

Делото се разглежда от Варненския окръжен съд за втори път, след като постановената през април 2022 г. присъда беше отменена от Апелативния съд в морския град, а производството върнато за разглеждане от нов състав.

Коментари

Новини Варна