IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:00 | 1 юни 2023
Обновен: 22:47 | 18 март 2024

Осъдиха пенсионерка, продавала ментета на пазара във Варна

65-годишната варненка получи 6 месеца „пробация“

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха пенсионерка, продавала ментета на пазара във Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

65-годишна варненка бе осъдена за продажба на дрехи, имитация на оригинални търговски марки.

За извършеното престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК, на подсъдимата беше наложено наказание от 6 месеца „пробация“ при две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и  задължителни периодични срещи с пробационни служители. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

На 19 май миналата година, при извършена проверка в търговски обект в района на централния пазар във Варна, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на мъжки и дамски тениски и фланелки, носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина на подсъдимата стоки, са сходни с тези на защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване у потребителите с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 4000 лева.

65-годишната жена е неосъждана. Веществените доказателства – предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Направените по делото разноски за над 750 лева са в тежест на подсъдимата. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Бате ( преди 9 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 0
Някой ( преди 9 месеца )
*** такива!Тръгнали с жената да се занимават,дето излязла на пазаря да вкара някой лев.То и кой ли копува ама ей тъй на .... Да оправдаят заплатите мишоци безподобни!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
ПИТАНКА ( преди 9 месеца )
А КОЙ ГИ ПРОЙЗВЕДЕ ТИЯ ЧЕПИЦИ И ПАРЦАЛКИ ? ИЛИ КОЙ ГИ ВНАСЯ, АКО НЕ СА ПРОЙЗВЕДЕНИ НЕЛЕГАЛНО В ***? НЕ ПИШЕТЕ В СТАТИЯТА ТОЧНАТА ИСТИНА Е СТЕ НЕКОРЕКТНИ КЪМ НАС - ЧИТАТЕЛИТЕ ! ПРИКРИВАТЕ ЛИ НЯЩО ИЛИ СТЕ ПРОСТО НЕПРОФЕСИОНАЛНИ ДРАСКАЧИ ? МИСЛЯ ЧЕ СЛАВ ВЕЛЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТГОВОРЕН ЗА НЕДОМИСЛИЕТО , НАПИСАНО ОТ НЕГО ! ! !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Дяд Кольо ( преди 9 месеца )
"задължителни периодични срещи с пробационни служители"За какво ли ще си говорят по време на тези срещи?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Новини Варна