IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:31 | 5 юни 2023
Обновен: 13:16 | 17 март 2024

Потресаващо! Арестуваха момче за сексуално насилие над деца във Варна

Жертвите му са много - всички между 5 и 9 години от същия пол

По материала работи: Слав Велев
Потресаващо! Арестуваха момче за сексуално насилие над деца във Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд - Варна на непълнолетен, привлечен като обвиняем за сексуално посегателство спрямо малолетни деца.

Спрямо непълнолетния са предявени пет обвинения по  чл. 157, ал.3 вр.ал.1 от НК и по чл.157, ал.4 от НК - за извършени в условия на продължавано престъпление действия на полово удовлетворение и полово сношение с малолетни лица на възраст между 5 и 9 години от същия пол, като деянията са осъществени чрез употреба на сила или заплашване.  Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода.

С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да извърши ново престъпление от такъв тип, особено по отношение на дете, с което живеят в общо домакинство и споделят обща стая, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – ВОС, за 9 юни от 10 часа.

 

Коментари

Новини Варна