IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:30 | 16 юни 2023
Обновен: 15:32 | 1 май 2024

Председателят на ОбС-Варна настоява за спешни действия за завършване на физкултурния салон на СУ „Найден Геров“

Повод за предложението му е недоволството от страна на родители

По материала работи: Слав Велев
Председателят на ОбС-Варна настоява за спешни действия за завършване на физкултурния салон на СУ „Найден Геров“

Тодор Балабанов/ Снимка: Общински съвет – Варна

Тодор Балабанов предлага Общински съвет – Варна да настоява Министерството на младежта и спорта да извърши всички необходими действия за завършване и физкултурния салон на VІІ СУ „Найден Геров“ до началото на учебната година. Повод за предложението му е недоволството от страна на родители и общественост заради незавършения обект и възникналите множество въпроси, на които все още няма отговор.

Предвид важността на обекта Балабанов предлага, в случай че няма реакция от Министерството на младежта и спорта, Общински съвет да даде съгласие Община Варна да осигури финансови средства  за завършване на физкултурния салон на училището в най-големия административен район и с ежегодно растящ брой ученици.

За строителството на спортния обект има сключен договор  през 2021 г. с възложител Министерството на младежта и спорта. Към настоящия момент срокът на договора е изтекъл, а строежът – незавършен.  Община Варна е поискала от държавното ведомство информация относно актуалния статут на обекта, но няма нито отговор, нито предприети действия за приключване на строителството.   

Според председателя на ОбС-Варна наложително е предприемането на спешни действия за завършване на строежа на физкултурния салон в училището с около 1470 ученици най-късно до 15.09.2023 г. Липсата на спортна база и ползваните пригодени за целта помещения влияят негативно върху индивидуалното развитие на децата и учениците. За укрепване на здравето на учениците, както и за обогатяването на двигателната им култура, от изключителна важност е качественото провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт, аргументира се Тодор Балабанов.

Коментари

Новини Варна