IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:20 | 17 юни 2023
Обновен: 01:56 | 2 май 2024

Нова пътека за рулиране на Летище Варна посреща пътници от изток (СНИМКА)

Проектът е на стойност над 8 млн. евро, а трасето бе обновено за 180 дни

По материала работи: Слав Велев
Нова пътека за рулиране на Летище Варна посреща пътници от изток (СНИМКА)

Снимки: Община Варна

Нова пътека за рулиране на Летище Варна посреща пътници от изток. Кметът на Варна присъства на официалното откриване. „Поздравления за екипа на летището - както за новата инвестиция, така и за обогатената летателна програма - с нови дестинации и авиокомпании, с която лятото започна! Вярвам, че благодарение на добрия мениджмънт и новите проекти, "Летище Варна" ще продължи да се утвърждава като важен логистичен център не само за Североизтока, но и за цяла България", каза кметът.

Домакин на събитието бе изпълнителният директор на аеропорта Димитър Костадинов, а сред гостите беше министърът на туризма Зарица Динкова.

"Проектът е на стойност над 8 млн. евро, а трасето бе обновено за 180 дни. Изпълнихме си обещанието пред цялата авиационна общност, да сме модерни и да сме водещи по летищна инфраструктура", заяви Димитър Костадинов. Според него пътеката за рулиране може да се ползва от най-големия клас самолети, а през следващите 20 г. по нея се очаква да излетят и кацнат от изток повече от 160 000 самолета с 21 млн. пътници.

Коментари

Новини Варна