IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:40 | 17 юни 2023
Обновен: 11:29 | 29 април 2024

Бизнес делегация от Трабзон бе на официално посещение във Варна

Кметът запозна гостите от Турция с различни инфраструктурни проекти, които се изпълняват в града

По материала работи: Слав Велев
Бизнес делегация от Трабзон бе на официално посещение във Варна

Снимка: Община Варна

Бизнес делегация от турския град Трабзон бе на официално посещение във Варна по покана на Варненската търговско-индустриална камара. По инициатива на Иван Табаков, председател на ВТИК гостите, които са представители на Търговско-промишлената палата и Стоковата борса в турския град, проведоха среща с кмета Иван Портних. На разговорите присъства и Тодор Иванов, зам.-кмет на общината.

Кметът запозна гостите с различни инфраструктурни проекти, които се изпълняват на Варна. Той допълни, че приоритет остава и изграждането на новата индустриална зона на площ от 10 хил. дка, като за целта се очаква финансова подкрепа от държавата. Кметът благодари на Иван Табаков за доброто партньорство между общината и ВТИК и заяви, че се надява развитието на контактите между браншовите организации във Варна и Трабзон да продължи.

Представителите на турската делегация споделиха своите очаквания, че новите правителства в двете съседни държави ще допринесат за стабилност и развитие на региона. Те запознаха домакините с икономическия профил на фирмите, които представляват, от секторите автомобилостроене, обувна промишленост, селско стопанство. 

Коментари

Новини Варна