IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
09:30 | 20 юни 2023
Обновен: 11:15 | 27 април 2024

Издириха и глобиха шофьора, карал в насрещното по АМ "Хемус"

"Аудито" летяло със 120 км/ч срещу движението в аварийната лента

По материала работи: Слав Велев
Издириха и глобиха шофьора, карал в насрещното по АМ "Хемус"

Издириха и глобиха шофьора, карал със 120 км/ч в насрещното на магистрала "Хемус". Кадрите бяха публикувани в социалните мрежи. Заснети са на автомагистрала „Хемус” в района на Варна в посока към морската ни столица. На клиповете се вижда как сив автомобил "Ауди" се движи с опасно висока скорост в насрещното платно и създава предпоставка за тежък инцидент. 

„Карахме със 120 км/ч и автомобилът ни изпревари, намаляваха на разклони, на влизане в населени места”, разказва Ценка Желева, която заедно със съпруга си неколкократно е сигнализирала 112 за опасното шофиране. Първоначално те не виждали регистрационните номера на автомобила именно заради това увеличили скоростта, но колата непрекъснато ги изпреварвала.

"Информацията, подадена на 112 е била достатъчно изчерпателна. Установен е собственикът, който е посочил лицето, извършило нарушението. Той е на 56 години и е родом от Разград", заяви Петко Камбуров, началник на "Пътна полиция"  - Варна, предаде NOVA.

Той е обяснил, че е спрял в лентата за принудително спиране поради физиологични нужди, като на по-късен етап установил, че на мястото е забравил багаж с документи и парична сума. "Това е довело до безрасъдното поведение на водача", допълва Камбуров.

За подобно провинение зконът предвижда 1000 глоба и 3 месеца лишаване от право за управление на МПС.

Коментари

Новини Варна