IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
12:00 | 24 юни 2023
Обновен: 08:17 | 28 април 2024

Започна 16-ото издание на Националния конкурс „Морско конче“ във Варна

Надпреварата се провежда в Младежкия дом днес и утре

По материала работи: Слав Велев
Започна 16-ото издание на Националния конкурс „Морско конче“ във Варна

Млади изпълнители на популярни песни от цялата страна ще мерят сили в 16-ото издание на  Националния конкурс „Морско конче“, съобщиха организаторите от Общинския детски комплекс (ОДК). 

Надпреварата се провежда в Младежкия дом днес и утре. Заявки за конкурса подадоха 16 вокални групи, 10 дуа, триа и квартети, както и 127 индивидуални изпълнители от 22 населени места в страната, казаха организаторите. До участие във втори тур, при който участниците се изявяват с изпълнения на живо във Варна, са допуснати 99 индивидуални изпълнители, 10 дуа, триа и квартети и 13 вокални групи. Журито, което ще оценява изпълненията, е с председател композиторът Страцимир Павлов и членове Иван Кръстев, Виктория Динкова, Атанас Кателиев и Славина Калканджиева. 

Конкурсът цели да открива млади и талантливи изпълнители и да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен, поясняват от ОДК, които си партнират в организацията с Министерството на образованието и науката и Община Варна.

Коментари

Новини Варна