IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:30 | 25 юни 2023
Обновен: 19:26 | 4 май 2024

Времето във Варна на 25 юни 2023

Слънчева неделя по морето, вечерта ще вали

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 25 юни 2023

Днес над по-голямата част от района денят ще започне с предимно слънчево време и слаб вятър от източна четвърт. Сутринта на места, главно над Южното Черноморие ще има временно намалена видимост. До обяд вятърът над североизточна България, а до края на деня и над останалата част от района ще се обърне от северна четвърт и ще се усили до умерен.

Облачността от северозапад постепенно ще се увеличи и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. До вечерта валежите ще обхванат по-голяма част от района, като главно над Североизточна България явленията ще са по-интензивни, не са изключени и градушки.

Максималните температури над Североизточна България слабо ще се понижат и преобладаващи ще са от 28° до 33°. За Варна около 29°.

Вълнение на морето предимно 2 бала. Температура на морската вода 22°-25.

Най-ниската температура, отчетена във Варна на тази дата, е била 11° през 1983 г., а най-високата 34.3°, измерена през 2003 година.

Жълт код за опасно време в неделя е издаден за 10 области в страната.

Още в неделя вечерта от запад на изток облаците ще се разкъсват, но в понеделник все още ще има условия за валежи в Дунавската равнина, по централното и южното крайбрежие, както и в планините. По-опасните следобедни бури с потенциал за градушка ще са в южната половина на страната.

Във вторник ще е слънчево с колеблива следобедна облачност, но без валежи. В средата на седмицата обаче ще премине още един, но по-слабо изразен, студен атмосферен фронт с локални превалявания на североизток, около планините и на места по Черноморието в по-късните часове. Ако се запази прогнозираната атмосферна конфигурация, първият ден на юли ще е слънчев, с минимални смущения.

Температурите в следващите дни ще са в широк диапазон. Около двата студени фронта – понеделник и след това четвъртък-петък, термометрите ще се колебаят в интервала 25-30 градуса. В останалите дни ще показват около и над 30 градуса, особено в традиционно горещите точки на страната.

Коментари

Хккйгфф ( преди 10 месеца )
Полицията да се размърда и до вторник да намери откраднатите и загубени вещи на човека на който му е станало лошо
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Аноним ( преди 10 месеца )
В фейсбук пише за човек на който му е прелошало и са го обрали и полицията не иска да помогне да открие крадеца Полицията е с ниво минус две
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Аноним ( преди 10 месеца )
Полицията да работи и да помага на гражданите когато гражданите имат нужда
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна