Варна 11°
fallback
Новини Варна
14:45 | 26 юни 2023
Обновен: 12:17 | 5 май 2024

Осъдиха 38-годишна чужденка за серия кражби от супермаркети във Варна

Откраднала бурканчета течен шоколад и алкохол, последно я спипали с 5 бутилки с уиски

По материала работи: Слав Велев

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

38-годишна чужденка, постоянно пребиваваща у нас, бе призната за виновна в това, че през периода от 4 януари до 27 март миналата година, в условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи, собственост на търговски дружества.

Самата кражба е извършена по идентичен начин, с две отделни деяния, от големи супермаркети във Варна. При всеки от отделните случаи подсъдимата отнемала пакетирани стоки – бурканчета течен шоколад или алкохолни напитки, които скривала в раницата и багажа си, като напускала касовата зона без да плаща нищо.

При втория случай, след преглед на записите от видеокамерите и проверка на изхода на магазина, подсъдимата била засечена с общо  5 бутилки с уиски от различни марки, като тогава се опитала да избяга от охранителите със откраднатите стоки. Отнетите вещи са на обща стойност за близо 400 лева и случаят е маловажен.

38-годишната жена е неосъждана досега. За извършената при продължавано престъпление кражба, съдът й наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Автор на статията:
Слав Велев
варна кражби крими новини супермаркети уиски супермаркет чужденка криминално
20 коментара
fallback
fallback