IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:00 | 28 юни 2023
Обновен: 06:48 | 27 април 2024

Варненските седмокласници са втори по математика и трети по БЕЛ на матурите в страната

Десетокласници също са се представили добре на националното външно оценяване

По материала работи: Слав Велев
Варненските седмокласници са втори по математика и трети по БЕЛ на матурите в страната

С най-ниски резултати са седмокласниците от регионите Видин, Разград и Сливен/Графика: МОН

Варненските седмокласници са по трети успех на изпитите от националното външно оценяване по български език и литература и втори по математика. Това сочат публикуваните данни на МОН.

По български език и литература средният резултат за страната е 55,04 точки, а техният е 59,94. По-висок успех имат само връстниците им от София (66,06 т. ) и от Смолян (60,35 т. ). С най-ниски резултати са учениците от Видин, Разград и Сливен. 

На изпита по математика средният успех за страната е 35,29 точки. Най-висок резултат имат седмокласниците от София с 38,91 т., следвани от тези във Варна с 34,86 т. С най-ниски резултати са седмокласниците от регионите Видин, Разград и Сливен.

Варненските десетокласници също са се представили добре на изпитите от националното външно оценяване. Средният резултат по български език и литература за страната е 49,44 точки, а техният е 60,47 т. По-висок е само на връстниците им в София и Смолян. Най-слаби са резултатите в Търговище, Разград и Шумен.

По математика варненските ученици са изпреварени от десетокласниците в София, Смолян и Кърджали. Най-ниските резултати са в регионите Враца, Видин и Перник.

Коментари

Новини Варна