IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:40 | 30 юни 2023
Обновен: 05:28 | 30 април 2024

Взрив в завод в Провадия, има пострадал

Сигнал при РДПБЗН–Варна е получен в 17:17 часа вчера

По материала работи: Слав Велев
Взрив в завод в Провадия, има пострадал

Завод "Слънчеви лъчи Провадия": Има пострадал

Взрив е станал в завод в Провадия, има пострадал работник, информираха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сигнал при РДПБЗН–Варна е получен в 17:17 часа вчера от завод "Слънчеви лъчи Провадия“ ЕАД. Към местопроизшествието са насочени по един противопожарен екип от РСПБЗН-Провадия, РСПБЗН-Дългопол, РСПБЗН-Девня и ССОД при РДПБЗН-Варна.

При пристигането на първия екип е било установено, че е възникнал взрив в паро-котелна инсталация на природен газ в парова централа на територията на завод "Слънчеви лъчи Провадия“ ЕАД.

Взривил се е газов котел в производството и е възникнал пожар. Нанесени са и материални щети – избита е била стена, остъкление на паровата централа и няколко локални огнища. Вследствие на взрива има един пострадал работник на 49 г., който е с видими изгаряния по лицето. При опит да ограничи щетите, мъжът е получил 11% изгаряния, настанен е за лечение в болнично заведение, където му предстои операция.

Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. Полицаите на РУ- Провадия са образували досъдебно производство по случая

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Провадия при Районна прокуратура - Варна. Предприети са действия за изясняване на всички факти и обстоятелства около инцидента. Назначени са необходимите експертизи, извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е, че избухналият котел е ремонтиран скоро.

На 29 юни служители на РДПБЗН са реагирали на 2 сигнала за възникнали пожари. Огнеборците са оказали и техническа помощ на 10 сигнала.

 

Коментари

Добрый день ( преди 9 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Морски пясък ( преди 9 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Морски пясък ( преди 9 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна