IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:15 | 4 юли 2023
Обновен: 05:03 | 6 май 2024

Поставиха нови машини за билети във варненските тролеи

Устройствата разполагат с камери, които могат да сканира баркод

По материала работи: Слав Велев
Поставиха нови машини за билети във варненските тролеи

Нови валидиращи устройства са поставени в тролейбусите във Варна, съобщиха от общинската предприятие ТАСРУД. Те предлагат и възможност за плащане на избрания превозен документ и с банкова карта. Устройството разполага с камера, която може да сканира баркода на хартиен билет и баркода на електронен билет, закупен през мобилното приложение TicketVarna, с цел верификация в превозното средство след прекачване. Нови валидиращи устройства предстои да бъдат поставени и останалите преозни средства от градския транспорт, обясниха още от общинското дружество.

Благодарение на изграденото видеонаблюдение и бързата намеса на полицията има много разкрити извършители на вандалските прояви спрямо оборудване на Автоматизираната билетна система, посочват още от ТАСРУД. По техни данни, преобладаващи са случаите на вандализъм, извършени от непълнолетни и малолетни лица. Всички тези случаи се отнасят към съответните институции и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на действия по компетентност. Поради това, че те не са наказателно отговорни, обаче, образуваните преписки се прекратяват. От ТАСРУД призовават гражданите на Варна да пазят изграденото и поставено общинско имущество. 

Коментари

Новини Варна