IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
15:45 | 4 юли 2023
Обновен: 13:00 | 28 април 2024

Варненски магистрати наказаха по-строго напушен, отколкото нажулен и пиян водачи

Осъдиха поредна порция шофьори, засечени опиянени по пътищата на морската столица

По материала работи: Слав Велев
Варненски магистрати наказаха по-строго напушен, отколкото нажулен и пиян водачи

Районен съд - Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Варненски магистрати наказаха по-строго напушен, отколкото нажулен или пиян водач. В бързи производства Районен съд – Варна наложи наказания за шофиране след употреба на наркотични вещества или алкохол. Всички наказания са условни.

28-годишен варненец е засечен на 17 юни тази година в района на кръстовище по бул. „Левски“ да шофира лек автомобил „Опел“ под въздействие на наркотик. При проверка тогава с дрегер-тест на водача се установява, че той управлява автомобила след употреба на канабис. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

При извършена на 13 юни т. год. проверка от полицейски екип с дрегер на 20-годишен водач, управлявал лек автомобил „Хонда“ се установява, че той шофира след употреба на кокаин.  Пред съда подсъдимият призна вината си и му беше наложено условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, както и глоба в размер на 400 лева. 20-годишният подсъдим бе лишен от право да шофира в продължение на 8 месеца.

Отново в бързо производство и по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 59-годишен водач наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС за период от 8 месеца. На 18 юни той е хванат зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ да шофира с концентрация на алкохол в кръвта си от 1,72 промила.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Коментари

Дяд Кольо ( преди 9 месеца )
Варненските "магистрати" са едни тотални м***лумници.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна