IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:00 | 7 юли 2023
Обновен: 17:31 | 25 април 2024

Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи събира подкрепа във Варна

Проявата започва в 16 ч. тази събота край Слънчевия часовник в Морската градина

По материала работи: Слав Велев
Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи събира подкрепа във Варна

Синдикалната федерация на служителите на МВР организира единственото по рода си събитие „С обич за децата в памет на бащите герои“ в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг. Всеки може да види отблизо техника и екипировка, които служат на пазителите на закона.

Благотворителна акция край Слънчевия часовник в Морската градина започва в 16 ч. тази събота и очаква съпричастност от варненци.

7.07.2023

Полицейски и пожарни сирени ще прозвучат край Слънчевия часовник в Морската градина на Варна на 8 юли от 16 ч. Те ще са част от демонстрацията на техника, с която работят полицаи, пожарникари и спасители. Благотворителната инициатива „С обич за децата, в памет на бащите герои“ ще се проведе за дванайсети път и ще търси съпричастност и помощ за семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг.

По традиция ще има демонстрации, ще има много песни и танци от различни жанрове, спортове. Ще бъде показана техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерството на отбраната. Събитието се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФС МВР) и е под патронажа на кмета на Варна Иван Портних в партньорство с Община Варна, Варненска и Великопреславска митрополия и МВР-Варна, и с подкрепата на Grand Mall. Всеки може да даде своята подкрепа и в дарителската банкова сметка: BG51UBBS80021014037340, за връзка с организаторите – телефон 0878 902 193, Красимир Костов.

Оркестърът на Военноморските сили ще открие с празнични маршове и любими мелодии от филми празненството с водещ Пламена Николова. Веселието ще продължи с Гайдарска школа „Тракия“ и възпитаници на вокалния педагог Мила Маврова. Много настроение ще донесат Клубът по танци „Стар Денс“ и танцова школа „Стил Денс“. Павлинка и Елица Тодорови ще представят своите ученици от школата по Народно пеене „Фолклорна магия“ и НУИ „Добри Христов“. В 17 ч. на сцената ще излязат вокална група „Ейнджъл войсис“. Своето изкуство ще покаже балетна школа „Звездна дъга“. Всеки може да танцува заедно с енергичните танцьори от клуб по спортни танци „Кристал“ и Брейк формация „Крейзи Форс“. Своята подкрепа с песни ще дадат бъдещи певци от СУ за Хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски”: Атанас Симов, Зигги Моррисън, Кристиана Кърлова в дует с Румяна Неделчева, София Ненкова, Айчин Хасан и Алихан Рашид на кавал. Празничният маратон продължава и в 18 ч. с  хип-хоп танцова група „Artistix“, Purple magic kangoo club, танцов спортен клуб „Черно море“. Сенсей Никола Григоров ще представи своите възпитаници от Айкидо доджо, а Пламен Кондов – учениците на клуб „Шън Лун“. Популярният фолклорен клуб „Моряците“ ще сложи финал на събитието с дълго хоро.

Кампанията „С обич за децата в памет на бащите герои” е единствена по мащаб в страната.  През годините тя е била подкрепяна от Община Варна и районните кметства в града, от Grand Mall, Общински детски комплекс - Варна, Българския футболен съюз, университетите във Варна, много граждани и фирми.

Коментари

Новини Варна