IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:51 | 8 юли 2023
Обновен: 23:55 | 28 април 2024

АПИ била виновна за задръстванията по пътя към курортите край Варна

Електробусите ще тръгнат в края на този месец, обеща Портних

По материала работи: Слав Велев
АПИ била виновна за задръстванията по пътя към курортите край Варна

Кръпки на пътя предизвикаха огромни задръствани в петък по и бездруго затапения от неумели инфраструктурни решения път за курортните комплекси на север от Варна/Снимка: rns.bg

Кметът на Варна Иван Портних изрази и резерви към работата на АПИ които не са съгласували дейността си в града с кметската администрация, като за пример даде петъчния ден (7.08) в който от Областно пътно управление започнали ремонт на пътя за КК "Златни пясъци". "Първо започнаха да косят тревата в сутрешния час пик, а следобед направиха две кръпки от по два квадратни метра" - възмути се кметът пред Радио Варна и допълни, че с тези действия, които не са били съобщени никъде, са предизвикали километрични опашки. Във вторник той е поканил управителите на Областно пътно управление Варна на разговор, в който да обяснят своите действия, като обеща, на срещата да бъдат поканени и журналисти.

Електробусите ще тръгнат в края на този месец, каза Портних, като опроверга думите на управителя на ОП "Паркинги и синя зона", че експлоатацията им се отлага, заради изчакване на доставка на разпределителни устройства (КРУ) за подстанцията на енергото.

Коментари

анонимен ( преди 9 месеца )
Всеки средно интелегинтен човек би трябвало да знае, че Варна има проблеми с държавата за този път. От Светофара на Почивка вече не е град Варна. Държавата ни е такава. Пътя от там е държавен и национален с #9. АПИ е подчитено на министерски съвет.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна