IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:45 | 11 юли 2023
Обновен: 02:47 | 3 май 2024

Голям удар по наркобизнеса във Варна (СНИМКИ)

Пачки и килограми дрога са открити в депото на варненска група, след разкрита улична сделка с дрога

По материала работи: Слав Велев
Голям удар по наркобизнеса във Варна (СНИМКИ)

Снимки: МВР

Полицията е похвали с Голям удар по наркобизнеса във Варна. Разбита е наркогрупа и депото им във Варна. Акцията е проведена на 8 юли от служители на ГДБОП и колегите им от Варна, информират от МВР.

Задържани са шестима души - две жени на 27 и 35 години, и четирима мъже – на  46, 44, 43  и 18 години. Те са изпълнявали различни функции по осъществяването на разследваната престъпна дейност.

Двама от групата са засечени в момент на осъществявана между тях сделка с наркотични вещества в автомобил на улица във Варна. При извършеното претърсване на превозното средство в него са открити 10 грама амфетамин. Останалите четирима техни съучастници са били задържани в различни райони на морския град.

В хода на действията е разкрито депо, където са се съхранявали големи количества наркотични вещества и парични средства. Претърсвания са извършени на общо 9 адреса на територията на Варна и три автомобила, откъдето са иззети 11 кг суха марихуана, 2,4 кг кокаин, 440 г метамфетамин, 1 кг амфетамин и 16 таблетки екстази. Иззети са още боеприпаси, мобилни телефони, електронни везни и друди вещи и предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата.

Действията по разследването са извършени в условията на неотложност. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Варна, образувано е досъдебно производство. В качеството на обвиняеми са привлечени три от лицата. Двама от тях са в ареста с  постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, а трети е с взета мярка парична гаранция.

Коментари

Новини Варна