IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:20 | 12 юли 2023
Обновен: 04:04 | 2 май 2024

Наказаха Ивелина от Варна, пробвала да си купи цигари с чужда банкова карта

Платежният инструмент бил откраднат от мъжка чанта, забравена в паркиран автомобил на крайбрежната алея

По материала работи: Слав Велев
Наказаха Ивелина от Варна, пробвала да си купи цигари с чужда банкова карта

Снимката е илюстративна: АРХИВ

36-годишната Ивелина Георгиева се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата, което беше  одобрено от Варненския окръжен съд.

Страните в бързото производство приеха за безспорно установено, че на 28 април миналата година, във Варна, жената опитала два пъти да си купи цигари с чужда банкова карта. Опитите останали неуспешни, тъй като за транзакциите се изисквал ПИН код. Обвинението е за деяние извършено при условията на продължавано престъпление. Пред разследващите, 36-годишната Ивелина заявила, че намерила банковата карта на улицата до дома си. По-рано същия ден, платежният инструмент бил откраднат от мъжка чанта, забравена в паркиран автомобил на крайбрежната алея във Варна. След като установил липсата, собственикът се обадил на банката, за да блокират картата. В хода на разследването, не са били събрани данни, доказващи че жената е откраднала платежния инструмент.

Ивелина Георгиева е с основно образование и чисто съдебно минало.

Пред съда 36-годишната жена заяви, че е наясно с последиците от подписаното споразумение и прие да и́ бъде наложено наказание 3 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване да бъде отложено с три години изпитателен срок.  Тя следва да плати и направените разноски по делото в размер на 332,36 лева, които следва да плати в 7-дневен срок по сметка на ОД на МВР – Варна.  

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Новини Варна