IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:00 | 14 юли 2023
Обновен: 23:14 | 27 април 2024

Досъдебно производство за инцидент с починал работник, ръководи Окръжната прокуратура Варна

Трима други са пострадали при инцидент с ток в екопарка

По материала работи: Слав Велев
Досъдебно производство за инцидент с починал работник, ръководи Окръжната прокуратура Варна

Досъдебно производство по чл. 123, ал.1 от НК във връзка с инцидент в Екопарк – Варна, при който е загинал работник ръководи Окръжната прокуратура в града.

Според първоначалната информация по случая по време на монтаж на платформа, е засегнат далекопровод, в резултат на което токов удар ударил четирима работници. Един от тях е починал на място, а останалите са тежко пострадали. Те са настанени за лечение в болнично заведение с опасност за живота.

Изясняват се фактите, причините и обстоятелствата по случая. Извършват се огледи на местопроизшествието, установяват се и се разпитват свидетели на инцидента. Назначени са съдебно -  медицинска и други експертизи. Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Инспекцията по труда е уведомена и е започнала проверка.

От Университетска ботаническа градина "Екопарк - Варна" съобщиха, че обектът ще е затворен за посещения в днешния 14 юли. 

Коментари

ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 9 месеца )
Бог да прости загиналия Човик дано оцелеят ранените тежко Пострадали Хора
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна