IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:20 | 18 юли 2023
Обновен: 09:18 | 1 май 2024

Съдят млада врачка, разваляла магии и проклятия срещу пари

29-годишна жена от Разград прибрала близо 8 бона със "свръхестествените си способности"

По материала работи: Слав Велев
Съдят млада врачка, разваляла магии и проклятия срещу пари

С обвинителен акт на Районна прокуратура - Разград 29-годишна жена е предадена на съд за измама. М.А. била привлечена в качеството й на обвиняема за това, че в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си облага, възбудила и поддържала заблуждение в други граждани, че притежава свръхестествени способности да разваля магии, като по този начин причинила вреда на същите – престъпление по чл.209, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК.

В началото на 2020 година младата жена решила, че може да си докарва лесни доходи като се възползва от тежките съдби на хората и се ориентирала към „разваляне“ на „черни магии“ и „проклятия“. Създала образ пред хората, че притежава паранормални способности, и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях обвиняемата твърдяла, че била научно призната „пророчица-гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им, като давала безплатни консултации. В обявата имало посочени и телефонни номера за връзка с нея.

Въпреки че обявите създавали впечатление, че „услугите“ ще са безплатни, то когато хора, изпаднали в безизходица, започнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклятие. За да бъдат развалени, М.А. твърдяла пред потърпевшите, че било нужно да се плащат различни суми пари. Първоначално посочвала по-ниски такива - около 300-400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева.  

В периода от 1 декември 2020 година до 13 юни 2022 година успяла да въведе в заблуждение 12 души. Те били от различни краища на България и всички търсели възможност да помогнат на себе си, убедени, че имат направена магия или проклятие, което определя несгодите в животите им. М.А. поддържала в тях заблудата, че ще им помогне, и всеки един от пострадалите сам й изпращал различни суми пари. Общият размер на нанесената материална вреда бил 7710 лева.

Предстои делото срещу 29-годишната обвиняема да бъде насрочено за разглеждане във Районен съд - Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.

Коментари

Новини Варна