IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
14:00 | 20 юли 2023
Обновен: 20:08 | 28 април 2024

Демонстрация: Тестват с дрегер за алкохол и наркотици в Морската градина на Варна

Кампанията „Лято без риск“ се провежда на входа на Приморския парк този петък

По материала работи: Слав Велев
Демонстрация: Тестват с дрегер за алкохол и наркотици в Морската градина на Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Традиционната кампания „Лято без риск“ ще се проведе на 21 юли, петък, от 18.30 ч. до 19.30 ч., на площад „Антон Новак“ на входа на Морската градина. Очаква се в инициативата да се включат повече от 100 деца и младежи. Ще има специални щандове, на които ще бъде предоставена информация за различните видове рискове, с които се сблъскват младите хора. Доброволци от превантивните клубове към дирекция "Превенции" ще информират за последиците от рисковото поведение.

Полицейски служители ще правят демонстрации с дрегер тестове. На специално изградени трасета гражданите ще имат възможност чрез алко- и нарко- очила да изпитат ефекта върху възприятията, който предизвиква употреба на алкохол или наркотик. Медицински специалисти ще правят безплатни и анонимни изследвания за ХИВ, хепатит В и хепатит С в мобилен медицински кабинет, разположен до Слънчевия часовник. С танцово шоу тази година в кампанията ще се включат младите танцьори от Creators dance center. Ще има разнообразни интерактивни игри с награди. Организатор на събитието е дирекция "Превенции", Община Варна.

Коментари

Цбнмм ( преди 9 месеца )
118 да обръщат само на газостанцията да забравят паркингите на блок 303 и 304
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна