IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:00 | 24 юли 2023
Обновен: 03:52 | 28 април 2024

Продължават да "летят" касови бонове от Варна в социалните мрежи

Този път: Плащаш си, за да не ти добавят доматен сос на пицата

По материала работи: Слав Велев
Продължават да "летят" касови бонове от Варна в социалните мрежи

Снимка: Фейсбук

Снимането на касови бележки от заведения във Варна и публикуването им в социалните мрежи не спира, особено след като от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията започнаха кампания и призоваха всички да искат касовия си бон.

"Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, с любезното НЕсъдействие на Министерството на финансите, стартират кампания в интерес на всеки един български гражданин, която този път се надяваме да бъде подкрепена от #ВСИЧКИ. HASHTAG: #ИзисквайтеФискаленБон - ИФБ", гласи съобщението на организациите, изпратено до медиите.ю

В продължение на инициативата - или като част от нея - те предложиха всеки да снима своите касови бележки (при желание може да заличава част от информацията) и да ги публикува в социалните мрежи с хаштаг #ИзисквайтеФискаленБон.

"Извършвайки плащане, без да получите официален документ, вие помагате на всеки един бизнес да работи, без той да си заплаща дължимите по закон данъци. Парите отиват директно в собствениците на фирми вместо в бюджета. А това са нашите пари! Нашите пари, които след това ще бъдат реинвестирани от държавата. Още повече, че по този начин ще елиминирате нелоялната конкуренция – понякога тя е насочена срещу вас, а понякога просто ще помогнете на свой приятел, занимаващ се с бизнес", допълват асоциациите.

И така - в мрежата заваляха снимки на касови бележки, които понякога ни разсмиват, а в други случаи - стресират. Едновременно се възмутихме и развеселихме, когато преди дни в мрежата се появи касов бон, издаден от заведение във Варна, в който е посочено, че клиентът трябва да си заплати консумирания лед. От варненското заведение са го таксували с 1 лв.

Друг касов бон също предизвика много коментари - той отново е издаден от варненско заведение. От публикацията в мрежата, към която е прикрепена и снимка на касовата бележка, става ясно, че клиент е таксуван с 1 лв. за това, че не желае доматен сос на пицата си.

Ето какво гласи текстът към публикацията: "Някакви хора се оплакват, че във Варна плащали за ледче, за лимонче... Тук си плащаш, за да не ти сложат доматен сос на пицата. Скоро ще си плащаш и за да не ядеш пица".

Коментиращи публикацията смятат, че най-вероятно става въпрос за пица, която е поръчана със сметана или барбекю сос - добавки, които обикновено се заплащат в голяма част от ресторантите.

Коментари

Маги ( преди 8 месеца )
В Павликени никой не дава касов бон
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Димитър ( преди 8 месеца )
Сметката се оспорва на място ,не да платиш и после да се жалваш из медиите!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 6 rate up comment 1
123 ( преди 8 месеца )
Искаме си касовия бон, но снощи сервитьорка ни се обиди за това/не та морето/.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Мари ( преди 8 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 3
Някой ( преди 8 месеца )
Към списъка си може да добавите, че някои заведения имат и такса "Лошо време" -1 лев за доставка до вкъщи когато времето е дъждовно
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 4
анонимен ( преди 8 месеца )
Отново огромна менопауза в обществото. Трагедия. Нация от *** ***, сеирджии.Докатж се делим на север, юг, запад, изток, няма нищо долро да ни се сручш
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 2
Новини Варна