IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:20 | 27 юли 2023
Обновен: 10:38 | 2 май 2024

Новият областен управител пое поста в деня на Освобождението на Варна

Доц. д-р Андрияна Андреева замени служебния губернатор Марио Смърков

По материала работи: Слав Велев
Новият областен управител пое поста в деня на Освобождението на Варна

Снимка: Varna24.bg

Новият областен управител на област с административен център Варна доц. д-р Андрияна Андреева встъпи в длъжност. Церемонията се състоя в сграда на ул. "Преслав" 26. Тя прие печата на областния управител от досегашния Марио Смърков.

Доц. д-р Андрияна Андреева бе назначена за губернатор с Решение на Министерския съвет от 26.07.2023 г.

Благодаря на всички за съвместната ни работа, каза в словото си Марио Смърков, който бе областен управител близо 2 години.

Бях жилав. Имаше и враждебно отношение към работата ми, но се справих заедно с екипа, посочи той.

Символично е, че точно на тази дата - деня на Освобождението на Варна, встъпвам в длъжност, каза на свой ред доц. д-р Андрияна Андреева, предаде Varna24.bg.

Ще работя за това всеки гражданин да се чувства спокоен, да усети върховенството на закона, стана ясно още от думите й. Ситуацията не е спокойна, но това е предизвикателство, обобщи новият областен управител.

След официалната церемония по встъпването в длъжност тя бе представена пред екипа на Областна администрация от предшественика й Марио Смърков.

Доц. д-р Андрияна Андреева е юрист, ръководител катедра Правни науки в Икономическия университет във Варна, ръководител на Университетския център по медиация.

Коментари

Новини Варна