IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:40 | 28 юли 2023
Обновен: 08:45 | 28 април 2024

35-годишен варненец се споразумя на "условна" за отглеждане на канабис

Спипали го с ферма за трева на „Боровец“ с общо 59 броя растения от рода на конопа

По материала работи: Слав Велев
35-годишен варненец се споразумя на "условна" за отглеждане на канабис

Варненският районен съд одобри постигнато споразумение между прокуратурата и 35-годишния мъж, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за отглеждане на растения от рода на конопа.  Пред съда той заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

От неустановена дата през м. април 2022 год. до 4 юли същата година  подсъдимият, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите,  отглеждал в имот във варненската местност „Боровец“ общо 59 броя растения от рода на конопа /канабис/, в саксии с виcoчинa на стръковете oт 25 дo 85 сантиметра. Общото количество на сухата тревна маса, открита в обитавания от подсъдимия имот е около половин килограм.

Районен съд - Варна одобри споразумението, като прецени, че то не противоречи на закона и морала. За извършеното престъпление по чл. 354В, ал.1 от Наказателния кодекс, 35-годишният подсъдим, който е неосъждан досега, следва да търпи наказание от  една година лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок. В негова тежест са сторените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна