IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:45 | 31 юли 2023
Обновен: 23:50 | 2 май 2024

500 лв. глоба за пиян румънец, вилнял на "Златните"

Нападнал и полицаите, дошлите да го озаптят

По материала работи: Слав Велев
500 лв. глоба за пиян румънец, вилнял на "Златните"

Снимката е илюстративна: БГНЕС

Глоба от 500 лв. наложи Районният съд във Варна на румънски турист за проява на дребно хулиганство. Вечерта на 28 юли т. год. 43-годишен румънски турист, във видимо нетрезво състояние, се прибрал във фоайето на хотела си в КК „Златни пясъци“ с компания свои приятели и започнали да хвърлят предмети в асансьорната шахта. Въпреки направената забележка от служител на хотела, 43-годишния турист не се успокоил, а започнал да блъска силно по вратите на хотелските стаи и да смущава почиващите, като от ударите паднали табелките на две от помещенията. Непристойните действия, ругатните и крясъците във фоайето продължили и след намесата на управителя, поради което била извикана полиция. Нарушителят отказал да се подчини на разпорежданията на пристигналия полицейски екип, оказал съпротива и дори блъснал единия от униформените, изпълняващ служебните си задължения по охрана на обществения ред.

     

Районният съд прие, че е налице основание за налагане на административно наказание над средния размер за извършената на публично място непристойна проява, която е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство.             

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред  Окръжен съд  - Варна е насрочено за първи август т.год. от 13 часа.

Коментари

Man40 ( преди 8 месеца )
А полицаите ръце и палки нямат ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна