IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:00 | 9 август 2023
Обновен: 20:03 | 3 май 2024

ДБ иска да даде общинския ресторант на Ивайло Маринов за още 10 г.

Боксьорът вече повече от 30 г. се разпорежда с апетитния имот до Морска гара във Варна

По материала работи: Слав Велев
ДБ иска да даде общинския ресторант на Ивайло Маринов за още 10 г.

Ресторантът до Морска гара - Варна/Снимка: БМ-Залива

Групата на съветниците от Демократична България в Общински съвет - Варна иска ресторанта, който е бил стопанисван досега от олимпийския шампион Ивайло Маринов да му бъде предоставен за безвъзмездно ползване за срок от още 10 години.

Припомняме, че имотът в парк "Приморския парк" се стопанисва от легендата на българския бокс вече 30 години и за същия Община Варна е насрочила търг с начална цена 10 000 лв. месечен наем.

Никой няма право да преотдава отдаден общински имот под наем. Това заяви пред БНР председателят на варненския Общински съвет Тодор Балабанов във връзка появилата се в публичното пространство информация за отнемане на ресторанта на олимпийският шампион Ивайло Маринов, който се намира в близост до басейн Приморски, като се увеличи многократно цената на наема.

Не става въпрос за отнемане на бизнес, както се твърди от ползвателя, а за финансови средства, които той получава под формата на наем, каза още Балабанов.

Той допълни, че за да не се стига дотам спортистът да подарява своите медали и ордени, ще проучи възможностите и ще внесе предложение в Общинския съвет да се отпусне месечна финансова помощ на Ивайло Маринов.

Случаят стана известен, след като местният парламент е взел решение преди два месеца да обяви заведението на търг, а месечният наем увеличен. Днес Балабанов съобщи, че това заведение, което е от известна верига и се намира до басейн Приморски, е било дадено под наем преди 30 години на Ивайло Маринов без решение на общинския съвет. Междувременно съветниците получават сигнали, че той го преотдава под наем на по-висока цена от тази, която плаща на общината, което е в нарушение на законодателството. Балабанов предлага да се обсъди възможността за месечна финансова помощ на Ивайло Маринов, която да е в размер на наема, който той получава.

Коментари

Варненец ( преди 8 месеца )
Ивайло и цялата му фамилия дерибействат там вече повече от 30 г. Че са завзели и тротоара, ай сиктир от тука... Да спре да шора и да си гледа старините...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 2
Дед Колю ( преди 8 месеца )
Какво ни занимавате с тоя ***? Махайте го от там, и него и ресторанта му и ремонтирайте басейна с парите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна