IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:40 | 13 август 2023
Обновен: 16:01 | 28 април 2024

Фестивал събира средства за онкоболни деца във Варна

Тази вечер на сцената излизат "Фондацията" и "Сигнал"

По материала работи: Слав Велев
Фестивал събира средства за онкоболни деца във Варна

Снимка: Фейсбук/Христина Атанасова

"Varna Rock Adventure" е към своя край. Днес е последният ден от фестивала. На сцената отново ще излязат някои от най- обичаните български рок изпълнители. Фестът има благородна кауза - събират се средства за онкоболните деца, настанени за лечение във Варненската болница "Света Марина".

Фестивалът се организира за трета поредна година, като в началото на инициативата стои мотоклубът “Братя във вятъра”. Мястото е паркът във варненския квартал “Аспарухово”, а входът е свободен.

Тази вечер на сцената ще излязат "Фондацията" и "Сигнал". Техните песни се пеят от няколко поколения. Тяхната музика е любовта, щастието и болката в ежедневието на всеки българин. Те са непреходни.

Специално за благотворителната кампания някои от изпълнителите поставят свои автографи върху тениски с логото на рок фестивала.

"Нашият живот е музиката, нашия живот е да свирим и пеем на хората. Особено като има кауза е още по-съкровено, защото едно е да се забавляваш, да изкарваш някакви пари, друго е да правиш добро в същия този момент.", казва Васко Кръпката цитиран от БНТ.

Бранимир - мотоклуб "Братя във вятъра": "Самите артисти са до голяма степен мотивирани именно и поради тази причина, че като излязат тука и заради тях идват хора да ги видят и чуят, по този начин, намираме още повече приятели, съмишленици."

Всяко дарение е ценно, но и всяка минута внимание и мисъл за болните деца - с благодарност към музикантите, които и тази вечер ще се качат на сцената на "Varna Rock Adventure".

Вижте повече във ВИДЕОТО на Мариана Малев

Коментари

Новини Варна